Big Image
Fındık İçi Kaliteli Taze Kavrulmuş Fındık İçi
baharatadam_findikici250
₺ 500,00
Stok Durumu: Stokta Var
Gr
Adet

Baharatadam'dan taze ve doğal kaliteli kuruyemişlerden fındık içini özenle hazırlayarak sizlere sunuyoruz.

Fındık içi
 
Huşgiller familyasında yer alan fındık, Türkiye’nin kuzey kıyılarına has üretilen ve tarihi 6. yüzyıla kadar gerileyen karakteristik ağaç türlerinden biridir. Dünya üzerinde yetişen sert kabuklu meyveler içinde hem tüketim hem de üretim yoğunluğu bakımından ikinci sıradadır. Çerez olarak kullanılmaktan ziyade gıda sanayisinde çikolata ve şekerleme ürünlerinin ham maddesi olarak tüketilir.

Dünya genelinde fındık yemenin faydaları bilindiği için tüketimi hayli fazladır. İklim koşulları ılıman olan İtalya, İspanya, Azerbaycan, Gürcistan, ABD gibi ülkelerde fındık üretimi yapılsa dahi Türkiye dünyanın en önemli fındık üretim ve dağıtım merkezi konumundadır.

Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Artvin, Ordu, Giresun ve Trabzon yörelerinde yetiştirilen fındığın bölgeye göre değişen onbeş çeşidi vardır. Yeni dikilen fındık fidanından beş altı yıl sonra meyve alınır ve ömrü yaklaşık 50-60 yıl kadar sürer. Fakat bir fındık fidanının en verimli dönemi 30-40 yaşları arasında olduğu dönemdir.

YORUMLAR

Oylama:

Ücretsiz Kargo

1000 TL üzeri alışverişlerde kargo bedava

Güvenli Alışveriş

Size güvenli alışverişi sunuyoruz!

Destek

0532 061 62 11